Domstol afviser sherifs retssag mod Obama

En føderal appeldomstol i USA afviste fredag et sagsanlæg fra en kontroversiel sherif i delstaten Arizona, Joe Arpaio, som har modsat sig præsident Barack Obamas retningslinjer i indvandringspolitikken, fordi han mener, at de er forfatningsstridige.

Appeldomstolen stadfæstede en afgørelse fra en distriktsdomstol, som havde afgjort, at sheriffen ikke havde noget retsgrundlag for sit sagsanlæg.

Sheriffen lagde sag an mod præsidenten i november, efter at Obama havde gennemført en immigrationsreform uden om Kongressen for at gøre livet lettere for millioner af illegale indvandrere i USA.

Immigrationsreformen skulle angiveligt sikre op mod fem millioner illegale indvandrere i USA fra at blive udvist.

Det anslås, at der i USA lever 11,3 millioner illegale indvandrere.

De fleste kommer fra Mexico og Mellemamerika, og 60 procent af dem bor i seks delstater - Californien, Florida, Illinois, New Jersey, New York og Texas. Halvdelen af dem har boet i USA i 13 år eller mere.

Arpaio, der er en stærk kritiker af illegal indvandring, er kendt som et "politisk fænomen" i USA. Han kalder sig "Amerikas sejeste sherif".

Han har mobiliseret en frivillig politistyrke på flere tusinde, som har hjulpet Arizona-sheriffen med at spotte spritbilister og illegale indvandrere.

- Verdenspressen og politikerne kommer her til Arizona for at besøge mig, ikke for at besøge guvernøren, har han tidligere påpeget.

Han er populær hos de vælgere, der ønsker lov-og-orden-tiltag, mens han bliver stærkt kritiseret af menneskerettighedsforkæmpere for en uortodoks kriminalpolitik.

Den har blandt andet omfattet fængselslejre i ørkenen og genindførelse af de såkaldte "chain gangs" - straffefanger, der, lænket sammen med ankelkæder, udskrives til forefaldende arbejde.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip