Domstol mørklægger Cosby-afhøring

Den amerikanske komiker Bill Cosby er fredag til afhøring i forbindelse med et søgsmål fra en kvinde, der beskylder ham for seksuelt misbrug.

Men det er kun meget lidt, der er kommet frem om afhøringen. Det er hemmeligt, præcis hvor og hvornår afhøringen finder sted.

Advokat Gloria Allred, der repræsenterer den forurettede kvinde, siger til nyhedsbureauet Reuters, at afhøringen ventes at kunne tage op mod syv timer.

Allred tilføjer, at hun endnu ikke har afgjort, om hun vil komme med en udtalelse i den forbindelse.

Tidligere antydede hun, at afhøringen muligvis ville finde sted i staten Massachusetts, hvor Cosby bor. Komikerens egne talspersoner afviser at kommentere de oplysninger med henvisning til, at en domstol har beordret det hemmeligholdt.

I løbet af det seneste år er over 50 kvinder stået frem med anklager om, at Cosby har udnyttet dem. Der er alvorlige anklager mod den verdensberømte komiker, blandt andet at han skal have bedøvet, sexmisbrugt eller voldtaget nogle af dem.

Fredag er det første gang, at Cosby selv skal svare på spørgsmål under ed, siden han for ni år siden blev afhørt i en sag i Pennsylvania. Sagen blev dengang afgjort, ved at parterne indgik forlig, inden den kom for retten.

Den form for forhør, som Cosby skal igennem fredag, foregår ofte uden for retssalene. Der behøver ikke at være en dommer til stede, siger en talskvinde for den domstol i Los Angeles, hvor sagen kører.

Dommer Craig Karlan fra domstolen i Los Angeles siger, at han vil forsegle Cosbys udsagn fra fredagens afhøring til i hvert fald december. Til den tid vil han afgøre, om dele af Cosbys udsagn kan offentliggøres, siger advokat Gloria Allred.

De fleste af anklagerne mod Cosby går mange år tilbage i tiden og er derfor juridisk forældede.

Men den sag, hvor Gloria Allred er advokat, er en undtagelse. Nok fandt det påståede misbrug sted i 1974, da kvinden var 15 år, men Allred siger, at kvinden først har oplevet psykologiske eftervirkninger i de seneste tre år, og derfor er der basis for at lade en domstol se på sagen, skriver Reuters.

Cosby afviser beskyldningerne fra den pågældende kvinde og betegner søgsmålet som et forsøg på afpresning.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip