Don Ø er overrasket over tiltale for kursfusk

Torsdag blev det officielt, at bagmandspolitiet rejser tiltale mod den tidligere bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment Flemming Østergaard for kursmanipulation.

Flemming Østergaard, som risikerer op til fire års fængsel, havde ikke regnet med, at det ville ske.

- Jeg har taget det til efterretning, og jeg må sige, at det selvfølgelig er en overraskelse for mig. Men det er i og for sig også en lettelse, at der kommer en afgørelse på denne sag, så vi kan få den afsluttet.

- Nu har jeg i tre år cirka hver tredje måned måttet læse i aviserne, at der kunne blive rejst tiltale med alt, hvad det medfører, og det må jeg da indrømme, har været en belastning, siger Flemming Østergaard til Ritzau.

Lederen af statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, statsadvokat Jens Madsen, oplyser, at Flemming Østergaard tiltales for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder i forbindelse med aktiekøb foretaget af Parken Sport & Entertainment.

- Jeg er både vred, skuffet og irriteret, men har fuld tillid til det danske retssystem, så vi kan få afgjort denne sag en gang for alle. Jeg nægter mig skyldig i samtlige punkter.

- Jeg kan slet ikke fatte, at der efter alle de afhøringer, der har været med mig, er rejst tiltale, siger Flemming Østergaard.

Samlet kræver bagmandspolitiet cirka 17,7 millioner kroner konfiskeret fra Flemming Østergaard og Parkens tidligere direktør Jørgen Glistrup, der også er tiltalt i sagen.

Bagmandspolitiet kræver pengene konfiskeret fra de to tidligere Parken-topfolk i forbindelse med deres udnyttelse af aktieoptioner i 2008.

Der er i alt rejst tiltale mod fire personer i de to selskaber Parken Sport & Entertainment A/S og FIH Erhvervsbank A/S.

Foruden Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup er der rejst tiltale mod yderligere to personer, hvor der i øjeblikket er nedlagt navneforbud, oplyser bagmandspolitiet.

Tiltalen vedrører Parkens tilbagekøb af egne udstedte aktier i perioden fra 12. november 2007 til 24. oktober 2008.

Ifølge tiltalen skete kursmanipulationen ved, at Parken via FIH Erhvervsbank og Capinordic Bank købte cirka 95.000 styk egne aktier i markedet Nasdaq OMX til en værdi af cirka 113 millioner kroner.

Ligesom Flemming Østergaard nægter Jørgen Glistrup sig skyldig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip