Don Ø om sin ven Guld-Haralds død: Utrolig trist

Den danske fodboldhelt Harald Nielsen - bedre kendt som Guld-Harald - er død i en alder af 73 år. I sin tid som både professionel og pensioneret fodboldspiller har han sat sit markante præg på sporten, og fodbold-Danmark er blevet en legende fattigere.

Dødsfaldet påvirker også Flemming Østergaard, der blev nær ven med Harald Nielsen i løbet af deres fælles tid i FC København.

- Det er utrolig trist. Jeg ved, at han har lidt meget. Jeg tænker på hans familie, siger Flemming Østergaard - også kendt som Don Ø - til Ritzau natten til onsdag.

Han har for bare få uger siden været i kontakt med Harald Nielsens søn, der bor i San Francisco.

Harald Nielsens hustru, Rudi Nielsen, oplyser til Ritzau natten til onsdag, at den danske fodboldstjerne er død efter længere tids sygdom.

Flemming Østergaard udnævnte Harald Nielsen til æresmedlem i FC København i 2007. Guld-Harald blev dermed den første med den titel i klubbens historie efter 14 års virke i FCK's bestyrelse.

Egentlig var det meningen, at Guld-Harald skulle stå i spidsen for FC København i en periode på tre år, men det endte med fem et halvt år som formand for klubben. Efterfølgende sad han som bestyrelsesmedlem frem til sin æresudnævnelse.

Guld-Harald var en af aktørerne bag klubfusionen FC København og var endnu tidligere en af hovedfigurerne i processen med at få professionel fodbold i Danmark.

Sammen med Helge Sander, der dengang var arrangementschef i A/S Herning-Hallen, tog Harald Nielsen i 1977 initiativ til en professionel, dansk liga.

De mente, at hvis Dansk Boldspil-Union (DBU) ikke ville tillade professionel fodbold i Danmark, ville de oprette deres egen Superliga, hvor de bedste danske hold skulle kæmpe om trofæet.

Dermed blev første skridt for indførelsen af betalt fodbold i Danmark taget med Harald Nielsen som en af foregangsmændene.

Guld-Harald blev optaget i DBU's Fodboldens Hall of Fame i 2010.

/ritzau/

Dagens Gossip