Don Ø om sin ven Guld-Haralds død: Utrolig trist

Den danske fodboldhelt Harald Nielsen - bedre kendt som Guld-Harald - er død i en alder af 73 år. I sin tid som både professionel og pensioneret fodboldspiller har han sat sit markante præg på sporten, og fodbold-Danmark er blevet en legende fattigere.

Dødsfaldet påvirker også Flemming Østergaard, der blev nær ven med Harald Nielsen i løbet af deres fælles tid i FC København.

- Det er utrolig trist. Jeg ved, at han har lidt meget. Jeg tænker på hans familie, siger Flemming Østergaard - også kendt som Don Ø - til Ritzau natten til onsdag.

Han har for bare få uger siden været i kontakt med Harald Nielsens søn, der bor i San Francisco.

Harald Nielsens hustru, Rudi Nielsen, oplyser til Ritzau natten til onsdag, at den danske fodboldstjerne er død efter længere tids sygdom.

Flemming Østergaard udnævnte Harald Nielsen til æresmedlem i FC København i 2007. Guld-Harald blev dermed den første med den titel i klubbens historie efter 14 års virke i FCK's bestyrelse.

Egentlig var det meningen, at Guld-Harald skulle stå i spidsen for FC København i en periode på tre år, men det endte med fem et halvt år som formand for klubben. Efterfølgende sad han som bestyrelsesmedlem frem til sin æresudnævnelse.

Guld-Harald var en af aktørerne bag klubfusionen FC København og var endnu tidligere en af hovedfigurerne i processen med at få professionel fodbold i Danmark.

Sammen med Helge Sander, der dengang var arrangementschef i A/S Herning-Hallen, tog Harald Nielsen i 1977 initiativ til en professionel, dansk liga.

De mente, at hvis Dansk Boldspil-Union (DBU) ikke ville tillade professionel fodbold i Danmark, ville de oprette deres egen Superliga, hvor de bedste danske hold skulle kæmpe om trofæet.

Dermed blev første skridt for indførelsen af betalt fodbold i Danmark taget med Harald Nielsen som en af foregangsmændene.

Guld-Harald blev optaget i DBU's Fodboldens Hall of Fame i 2010.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip