Donald Trump bløder op i sin udmelding om muslimer

Skrevet af admin

12/05/2016

Mest læste i dag

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump har blødt op på sin kontroversielle udmelding om, at han vil forbyde muslimer indrejse til USA.

I en reaktion på kritik fra den nyvalgte borgmester i London, Sadiq Khan, der er muslim, siger Trump til Fox News Radio, at "et forbud var blot et forslag".

Khan har udtrykt bekymring for, at han ikke ville kunne rejse til USA under en Trump-administration på grund af sin muslimske tro.

Trump har sagt, at han ville gøre en undtagelse i forbindelse med Khan, men dette afvises af den britiske politiker.

Khan siger, at den amerikanske forretningsmands holdninger er "ignorante" og vil føre til mere usikkerhed i både Storbritannien og USA.

Trump, der fremsatte udtalelsen om et indrejseforbud for muslimer i USA efter angrebet i Paris, hvor 130 mennesker blev dræbt, siger, at der er tale om "et midlertidigt forbud". Samtidig understreger han, at "han endnu ikke har fremsat forslaget".

Donald Trumps opblødning kommer umiddelbart før, at han torsdag mødes med formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, for at skabe mere enighed om linjen i Det Republikanske Parti.

Det vakte i sidste uge stor opsigt, da Ryan lagde afstand til Trump. Han sagde, at han ikke var parat til at erklære Trump for sit partis formodede præsidentkandidat ved præsidentvalget i november.

- For at være helt ærlig, så er jeg ikke parat til at gøre det endnu, siger Ryan til den amerikanske tv-station CNN i et interview, som viser spændingerne hos de konservative forud for partikonventet og det ventede opgør mellem Trump og demokraten Hillary Clinton.

Ryan sagde, at han håber, at han vil være i stand til at støtte Trump i fremtiden - forudsat at den omstridte milliardær er i stand til at udvise lederevner, som vil kunne samle partiet.

- Der er en hel del, som han må gøre, sagde Ryan og pointerede, at det er op til Trump at indlede en helings- og forsoningsproces, efter at valgkampens første fase har været en lang række af fornærmende udtalelser.

41 procent af vælgerne siger på nuværende tidspunkt, at de vil støtte demokraten Hillary Clinton, mens 40 procent siger, at de vil stemme på Trump.

/ritzau/