Donald Trump er udelukket fra republikansk møde

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump har fået forbud mod at tale på et stort møde i sit konservative parti, efter at han fremsatte sexistiske kommentarer om en kendt kvindelig nyhedsvært i forbindelse den største store tv-debat torsdag mellem de republikanske kandidater.

Debatten, som blev sendt på Fox News, og som blev set af 24 millioner, blev domineret af den kontroversielle Trump.

Han kaldte USA's nuværende ledelse og mange politikere i Washington for "enfoldige", ligesom han påstod, at hans modkandidater også var blevet sponsoreret af ham.

Men det var hans sexistiske bemærkninger om studieværten Megyn Kelly, som var en af tre moderatorer ved debatten, som fik bægeret til at flyde over.

Da debatten var slut og tv-kameraerne slukkede, havde Trump haft flere sammenstød med Megyn Kelly, som fremlagde flere eksempler på Trumps beskrivelser af kvinder, han har kritiseret:

- Køtere, feje grise, afskyelige dyr og flere andre lidet smigrende betegnelser, lød remsen fra Kelly.

- Jeg har ikke tid til politisk korrekthed, forklarede Trump, som herefter udtalte noget, der kunne opfattes som en trussel mod den kvindelige ordstyrer.

Trump antydede på et tidspunkt, at Kellys spørgsmål var påvirket af hormoner.

Trump er nu blevet udelukket fra at deltage i en konference, som er organiseret af den indflydelsesrige konservative gruppe Red State i weekenden.

- Jeg har forsøgt at give Trump spillerum, men hans kommentar om Megyn Kelly var at gå et skridt for langt, siger et ledende medlem af Red State, Erick Erickson.

- Han er ikke en professionel politiker, og han er kendt for at udtrykke sig groft, men der er grænser, som selv grove talere må respektere. Anstændighed er et af dem, siger Erickson.

I Trumps sted har han nu indbudt Kelly selv. Hun er en af de mest markante profiler på Fox News.

Den 69-årige mangemillionær Donald Trumps førte forud for den direkte tv-debat mellem de 10 førende republikanske præsidentkandidater i meningsmålingerne blandt konservative vælgere, men der spekuleres i, om han nu har tabt terræn.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip