Donald Trump fyrer sin berygtede kampagnechef

Republikanernes formodede præsidentkandidat, Donald Trump, har fyret kampagnechef Corey Lewandowski. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lewandowski har været Donald Trumps kampagnechef siden starten på milliardærens kampagne for at blive USA's næste præsident.

Ifølge Reuters blev han fyret, fordi han var uenig med en række af Trumps andre rådgivere, deriblandt Trumps datter Ivanka, hvis råd far Trump angiveligt lytter nøje til.

- Lewandowski har gjort et storslået stykke arbejde, men det er nu tid til at føre en anderledes kampagne, siger Trump i et interview med Fox News.

- Vi har ført en lille, smuk og samlende kampagne. Det har virket rigtig godt i primærvalgene, og jeg tror, at jeg vil fortsætte med at bruge mange af de tilgange, vi har brugt i kampagnen hidtil, siger milliardæren.

Fyringen kommer, efter at Donald Trump igen har gjort sig upopulær inden for sit eget parti ved at foreslå, at muslimer midlertidigt ikke må rejse ind i USA efter masseskyderiet i Orlando 12. juni.

Lewandowski blev i marts anholdt og sigtet for vold mod en kvindelig journalist.

Ifølge politirapporten greb Lewandowski ud efter journalisten Michelle Fields og gav hende knubs. Fields dækkede et valgmøde for det konservative medie Breitbart 8. marts, da kampagnelederen tog fat i hende.

Lewandowski blev senere frifundet, selv om videooptagelser viste, at kampagnechefen greb fat i Fields' arm.

I en kort meddelelse til CNN siger Lewandowski, at han "stadig står ved det faktum, at hr. Trump er en god kandidat, og meget bedre end Hillary Clinton nogensinde bliver."

Mellem 18. og 21. juli holder Republikanerne partikonvent i Cleveland i delstaten Ohio, hvor Donald Trump efter alt at dømme bliver udnævnt til Republikanernes præsidentkandidat.

/ritzau/

Dagens Gossip