Donald Trump hånede handicappet i tale

Donald Trump, der er frontløber i kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat i USA, er blevet kritiseret for at håne en handicappet journalist fra avisen The New York Times.

Trump efterabede i en tale den respekterede og prisbelønnede journalist Serge Kovaleski, der lider af et medfødt bevægelseshandicap, som har skadet hans led, og som er særligt synligt på hans højre arm og hånd.

På et møde med sine tilhængere brugte Trump en artikel, som Kovaleski har skrevet, til at støtte sine omstridte udsagn om, at "tusindvis af muslimer" i New Jersey fejrede angrebene på USA 11. september 2001.

- I skulle se den stakkels fyr, sagde Trump på et valgmøde i South Carolina tirsdag.

Mens han vinkede med sine hænder foran kroppen, snakkede Trump videre og efterlignede Kovaleskis stemme.

En talskvinde for The New York Times siger til nyhedshjemmesiden Politico:

- Vi finder det uhyrligt.

Sagen er også taget op af BBC, som har haft talsmænd for handicapgrupper i studiet og spurgt dem ud om deres syn på Trumps optræden.

I en artikel om angrebene 11. september skrev Kovaleski dengang, at myndighederne havde tilbageholdt og afhørt en række personer, som angiveligt skulle have fejret terrorangrebet mod USA med fester på tagene, mens de kunne se ødelæggelserne inde på Manhattan.

Journalisten har sagt, at han ikke husker, at nogen skulle sagt, at "tusindvis" skulle have deltaget sådanne festligheder.

Borgmesteren i Jersey City har sagt, at Trumps påstand er "helt forkert".

Trump har igen og igen vakt opsigt med kontroversielle udtalelser. Han har foreslået at tvangsdeportere millioner af ulovlige immigranter fra USA.

Han har også sagt, at Paris ville være gået "meget, meget anderledes", hvis civile havde haft lov til at bære våben i Frankrig.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip