Donald Trump øger sin føring i meningsmåling

Skrevet af admin

22/08/2015

Dagens topnyheder

Store dele af det amerikanske samfund ryster på hovedet af den kontroversielle republikaner Donald Trump, men partiets trofaste vælgere er åbenbart vilde med manden.

Donald Trump har ifølge den seneste meningsmåling lagt afstand til sine mange konkurrenter om at blive valgt som Republikanernes præsidentkandidat.

Næsten 32 procent af vælgere, som regner med at stemme republikansk ved præsidentvalget i november 2016, foretrækker Trump.

Det viser en måling fra Reuters/Ipsos fredag.

Opbakningen er næsten dobbelt så stor, som den nummer to, Jeb Bush, kan mønstre. Guvernøren fra Florida, der er søn og bror til de tidligere præsidenter George H. W Bush og Georg W. Bush, støttes af 16 procent.

Den pensionerede neurokirurg Ben Carson havner på målingens tredjeplads med otte procent.

Ses der bort fra de øvrige 14 kandidater i det 17 mands store felt af håbefulde kandidater har Trump også et gedigent forspring. Her står han til 44 procent mod 29 procent til Bush og 25 procent til Carson.

Trump indtager en hård linje over for immigranter, og er i sin valgkamp også blevet berygtet for at fornærme sine politiske rivaler. Og vælgerne strømmer til for at høre ham.

Fredag måtte et planlagt valgmøde i Mobile i Alabama flyttes til et fodboldstadion med mere end 40.000 siddepladser.

Han ankom til stadion kort tid, efter at han til stor jubel var fløjet hen over det i sin Boeing 747-jumbojet.

/ritzau/Reuters