Donald Trump vækker opstandelse i Storbritannien

Underskriftsindsamlingen, der vil forbyde den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump at rejse til Storbritannien, har nået en halv million, rapporterer britiske medier.

Indsamlingen er en reaktion på, at Trump i sidste uge, efter massakren på 14 mennesker på et plejecenter i Californien, erklærede, at USA bør forbyde muslimer at rejse ind i landet, indtil det står klart, hvorfor muslimer begår attentater.

Det var et muslimsk ægtepar, der dræbte de mange mennesker.

Udtalelsen har vakt bestyrtelse mange steder, og altså også i Storbritannien, hvor underskriftsindsamlingen blev sat i gang.

Den laves på en særlig hjemmeside under den britiske regering. Kommer der over 100.000 underskrifter på en given sag, vil et udvalg tage stilling til, om sagen skal debatteres i parlamentet.

Det ventes, at sagen om Trump kommer for udvalget den 5. januar.

Sagen har fået stor opmærksomhed i de britiske medier, men færre har hæftet sig ved, at der har været en underskriftsindsamling, der bakker Trumps holdning om at lukke grænserne mere eller mindre op.

Avisen Daily Mail og også CNN skriver, at denne indsamling blev sat i gang tilbage i september. Her kunne briterne skrive under på at "standse al immigration og lukke britiske grænser, indtil Isis (Islamisk Stat red.) er nedkæmpet".

Denne indsamling har samlet 440.000 underskrifter, men udvalget har afvist, at sagen skal debatteres af parlamentarikerne.

Donald Trump er ikke gået i skjul oven på den britiske vrede. Han er derimod kampberedt.

Han har sagt, at problemerne med militante muslimer i Storbritannien er så store, at der er bydele i London, hvor politiet ikke tør komme.

Det fik Londons tidligere borgmester Boris Johnson til at sige, at der er bydele i New York, hvor han ikke vil komme af frygt for at møde Donald Trump.

Men så sagde britiske politifolk ifølge Daily Mail, at Trump har ret. Der er bydele, hvor de ikke vil komme i uniform.

Senest har Trump fredag sagt, at flere britiske muslimer slutter sig til Islamisk Stat end til den britiske hær.

/ritzau/

Dagens Gossip