Donald Trump vinder i Arizona og tager endnu et stik

Skrevet af admin

23/03/2016

Dagens topnyheder

Donald Trump, der fører an i kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat, har natten til onsdag dansk tid udbygget sin føring ved at vinde primærvalget i delstaten Arizona.

Det viser prognoser ifølge NBC News, Fox News og nyhedsbureauet AP, der på Twitter udnævner Trump som vinder med få procent af stemmerne talt op.

Der er 58 delegerede - eller valgmænd - på spil i den vestlige delstat hos Republikanerne. Det var på forhånd ventet, at Donald Trump ville vinde, selv om rivalen Ted Cruz har ført en intensiv kampagne i Arizona.

Trump står ifølge The Guardian til at få 46,5 procent af stemmerne, mens Cruz bakkes op af godt 21 procent. Men Arizona er en af de stater, hvor vinderen "tager det hele" - altså samtlige 58 delegerede.

Sejren cementerer dermed Donald Trumps føring i kapløbet om at blive udpeget som sit partis præsidentkandidat på konventet i juli. Der kræves 1237 delegerede for at blive nomineret til Det Republikanske Partis kandidat til det endelige præsidentvalg i november.

Med sejren i Arizona er Trump nu oppe på 739 delegerede - inklusive en superdelegeret. Ted Cruz har 425 delegerede ifølge en optælling i The New York Times.

Men der er flere delegerede på spil i nat.

Republikanerne holder også primærvalg i Utah. Her er der 40 delegerede på spil, som i modsætning til Arizona fordeles proportionalt, med mindre en af kandidaterne får over 50 procent af stemmerne. I så fald tildeles personen samtlige delegerede.

Resultatet fra Utah ventes onsdag morgen dansk tid.

/ritzau/