Donald Trumps golfturnering tvangsflyttes til Mexico

Skrevet af admin

02/06/2016

Dagens topnyheder

Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump langer arrigt ud efter golfarrangøren PGA Tour, efter at den har besluttet at rykke turneringen WGC-Cadillac Championship til Mexico fra næste år - væk fra Trumps golfbane i Doral i delstaten Florida.

- Det er en trist dag for Miami, USA og golfsporten. PGA Tour er ikke anderledes end så mange andre amerikanske firmaer, der sætter profit højere end tusindvis af amerikaneres job, siger Donald Trump, der selv er milliardær, i en pressemeddelelse onsdag, ifølge nyhedsbureauet.

Trump har igennem valgkampen fået meget kritik for sin retorik over for mexicanere, som han har kaldt "kriminelle og voldtægtsmænd".

- Jeg håber, at de har forsikring mod kidnapning, sagde Donald Trump onsdag aften i et interview på tv-kanalen Fox News.

PGA Tours kommissær, Tim Finchem, siger, at Donald Trumps navn har gjort det svært at tiltrække sponsorer til turneringen, efter at Cadillac trak sig som hovedsponsor efter den seneste turnering, der fandt sted i marts.

Republikaneren Trump gjorde meget ud af at vise sin tilstedeværelse ved turneringen i marts. Blandt andet ankom Trump til turneringen i en stor helikopter med sit eget navn på siden.

- Donald Trump er et brand. Når du beder firmaer investere millioner af dollar i markedsføringen af en turnering, så er det svært, hvis de skal dele deres brand med værten, siger Finchem ifølge AFP.

- Fra et politisk synspunkt er PGA Tour neutral. Vi blander os ikke i politik. Men politik har nok været en del af forklaringen på, at vi ikke kan finde sponsorer, da Donald Trump jo er præsidentkandidat, siger Finchem.

Sidste år fik Donald Trumps kommentarer om mexicanere forbundet PGA of America til at trække sin Grand Slam of Golf-turnering fra Trump National Golf Club uden for Los Angeles.

Trumps golfbane i Doral er kendt under navnet "Blue Monster", fordi den er indhyllet i små og store søer, der gør banen til et mareridt for selv verdens bedste golfspillere.

Turneringen vil næste år blive afholdt i Mexico City, og den vil blive kendt under navnet WGC-Mexico Championship. WGC-turneringen har været afholdt på Trumps golfbane i Doral siden 2007.

/ritzau/