Dong-ballade: Endnu en SF'er forlader sin post

SF's fungerende gruppeformand, Karina Lorentzen Dehnhardt, træder tilbage fra sin post i protest mod partiets ja til Dong-aftalen, skriver hun på Facebook.

- Kære alle! Jeg synes Dong-aftalen er noget hø. Det er ikke SF-politik. Jeg forsøgte at overbevise SF's landsledelse om, at vi skulle gøre processen om. Den kamp tabte jeg (og andre), skriver hun på sin Facebook-profil.

- Vi prøvede, men indstillingen er, at SF stemmer for. Det er SF's medlemsdemokrati, og det må jeg så acceptere. Men det betyder, at jeg indstiller mit hverv som fungerende gruppeformand, og jeg vil ikke skulle stemme i morgen, tilføjer hun.

Enhedslisten fremsætter torsdag et beslutningsforslag i Folketinget om at tage en "time out" i Dong-salget. Det er denne afstemning, som Karina Lorentzen Dehnhardt altså ikke deltager i.

Onsdag valgte både SF's politiske ordfører og finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, og næstformand Peter Westermann at forlade deres poster i partiet.

Det skete, efter at SF's landsledelse havde valgt at stemme for den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs' kapitalindsprøjtning i Dong Energy.

/ritzau/

Dagens Gossip