Dong beholder olieforretning og nedskriver 16 milliarder

Trods tidligere udmeldinger om, at Dong Energy vil satse mere på grøn energi, så har energikæmpen besluttet at holde fast i den fossile del af sin forretning.

Dong dropper planerne om at skille sig af med olieforretningen i forbindelse med selskabets planlagte børsintroduktion, meddeler Dong Energy i en meddelelse.

Samtidig oplyser Dong, at olieforretningen er svundet i værdi som følge af de faldende oliepriser. Værdien af olieforretningen må nedskrives med 16 milliarder kroner:

- Nedskrivningen er forårsaget af det fortsatte fald i olie- og gaspriserne, en reduktion i reserveestimater samt projektrelaterede faktorer, navnlig i forhold til Hejre-projektet, som fortsat står over for markante udfordringer, skriver Dong i meddelelsen.

Hejre-feltet er et stort olie- og gasfelt, der ligger i Nordsøen tæt på den dansk-norske grænse.

I september 2015 satte Dong gang i en gennemgang af olieforretningen, Exploration & Production (E&P), som består af en portefølje af olie- og gasaktiver i Danmark, Norge og Storbritannien.

Det skete samtidig med, at Dong offentliggjorde planerne om en børsnotering inden for 18 måneder. Det bliver altså i løbet af 2016 eller i starten af 2017.

Gennemgangen er altså endt med, at olieforretningen bliver på Dongs hænder, lyder det i meddelelsen:

- Dong Energy bekræfter sit mål om at opbygge et grønt energiselskab i verdensklasse med afsæt i førende kompetencer inden for havvind, bioenergi og grønne distributions- og kundeløsninger.

- Dong Energy har besluttet at beholde E&P som en del af den planlagte børsintroduktion. Fremadrettet vil cash flow fra E&P bidrage til at finansiere Dong Energy’s investeringer i vedvarende energi, lyder det.

Olieforretningen skal ses efter for at tilpasse de nye markedsvilkår, oplyser Dong:

- I lighed med resten af olieindustrien skal E&P forretningen tilpasses til det betydelige fald i olie- og gaspriserne. Der bliver arbejdet på initiativer, der skal mindske risici i E&P’s portefølje og fokusere på at styrke værdiskabelsen i den nye markedsrealitet.

Nedskrivningen af olieforretningen får ikke betydning for resultaterne i Dongs regnskab for 2015.

/ritzau/

Dagens Gossip