Dong Energy ser lys efter skandaleår

Dong Energy er glad for resultatet for første kvartal 2016, hvor overskuddet steg til 5,2 milliarder kroner.

Det efter et 2015, der var voldsomt plaget af enorme nedskrivninger og et milliardunderskud.

Det martrer dog ikke starten på 2016, hvor administrerende direktør Henrik Poulsen kan notere glæde og tilfredshed med resultaterne.

- Dong Energy har haft en meget tilfredsstillende start på 2016. Vores strategiske omstilling til vedvarende energi og grønne kundeløsninger er godt i gang og understøtter vores stærke økonomiske resultater, skriver Henrik Poulsen i regnskabet.

Omsætningen faldt godt nok en spids til 18,8 milliarder kroner, mens resultaterne steg markant. Driftsresultatet målt på EBIT blev mere end fordoblet til 7 milliarder kroner og nettoresultat fulgte trop.

Kvartalet var da også voldsomt hjulpet af, at der var en positiv nyhed fra de trængte olie- og gasaktiviteter.

Her kunne Dong tilbageføre 750 millioner kroner på posten for nedskrivninger, der relaterede sig til "hensættelser til tabsgivende kontrakter vedrørende opførsel af materielle aktiver".

Det er et helt andet billede end det, der dominerede Dong i 2015. Her måtte selskabet notere sig et samlet underskud for året på 12,1 milliarder kroner efter at have nedskrevet værdier for 17 milliarder kroner.

Nedskrivninger var specielt inden for olie- og gasaktiviteterne, der blev ramt af den faldende oliepris. Nedlukninger og den lavere oliepris er da også tydelige i tallene for divisionen.

Omsætningen faldt i årets første tre måneder med en femtedel til 2,7 milliarder kroner og driftsresultatet, EBIT, til 159 millioner kroner fra 2,1 milliarder kroner.

- Faldet i omsætningen skyldes primært lavere olie- og gaspriser, delvist modsvaret af prissikringer, skriver Dong Energy.

/ritzau/

Dagens Gossip