Dong Energy ser lys efter skandaleår

Skrevet af admin

27/04/2016

Mest læste i dag

Dong Energy er glad for resultatet for første kvartal 2016, hvor overskuddet steg markant. Det efter et 2015, der var voldsomt plaget af enorme nedskrivninger og et milliardunderskud.

Det martrer dog ikke starten på 2016, hvor administrerende direktør Henrik Poulsen kan notere glæde og tilfredshed med resultaterne, der blev trukket frem af en pæn fremgang inden for vindaktiviteterne.

- Dong Energy har haft en meget tilfredsstillende start på 2016. Vores strategiske omstilling til vedvarende energi og grønne kundeløsninger er godt i gang og understøtter vores stærke økonomiske resultater, skriver Henrik Poulsen i regnskabet.

Omsætningen faldt godt nok en spids til 18,8 milliarder kroner, mens resultaterne steg markant. Nettoresultatet steg til 5,2 milliarder kroner.

Kvartalet var da også voldsomt hjulpet af, at der var en positiv nyhed fra de trængte olie- og gasaktiviteter.

Her kunne Dong tilbageføre 750 millioner kroner på posten for nedskrivninger, der relaterede sig til "hensættelser til tabsgivende kontrakter vedrørende opførsel af materielle aktiver".

Det er et helt andet billede end det, der dominerede Dong i 2015. Her måtte selskabet notere sig et samlet underskud for året på 12,1 milliarder kroner efter at have nedskrevet værdier for 17 milliarder kroner.

Nedskrivninger var specielt inden for olie- og gasaktiviteterne, der blev ramt af den faldende oliepris. Nedlukninger og den lavere oliepris er da også tydelige i tallene for divisionen.

Omsætningen faldt i årets første tre måneder med en femtedel til 2,7 milliarder kroner og driftsresultatet, EBIT, til 159 millioner kroner fra 2,1 milliarder kroner.

I Danmark gav olie- og gas decideret et underskud, da lukningen af Hejre-projektet udløste en gevaldig nedskrivning.

- Faldet i omsætningen skyldes primært lavere olie- og gaspriser, delvist modsvaret af prissikringer, skriver Dong Energy.

Inden for vindkraft var der langt mere positive toner. Omsætningen steg med næsten 50 procent til 5,8 milliarder kroner, og driftsresultatet blev nært fordoblet til 2,1 milliarder kroner.

- Stigningen var primært et resultat af højere omsætning inden fra entreprisekontrakter ved opførsel af dels den tyske havmøllepark Gode Wind 1 samt britiske Burbo Bank Extension, skriver Dong.

/ritzau/