DONG fyrer direktør

DONG Energy forenkler forretningen og fyrer Lars Clausen - direktør for selskabets salgsafdelingen gennem 6 år.

Forenklingen betyder, at de to forretningsområder Energy Markets (handel med energi) og Sales & Distribution (kunderelationer) bliver slået sammen i et nyt område: Customers & Markets.

- Med Customers & Markets skaber vi én samlet organisation, der er rettet mod kunderne og markedets behov. Dermed udbygger vi vores muligheder for fortsat at tilbyde kunderne konkurrencedygtige produkter og løsninger og reducerer den interne kompleksitet i koncernen, siger administrerende direktør i DONG Energy Henrik Poulsen i en pressemeddelelse.

Forenklingen af forretningen betyder, at Lars Clausen - direktør for Sales & Distribution siden 2007 - mister jobbet. Han kom til DONG fra en lang karriere i olieproducenten Shell.

Ny direktør for Customers & Markets bliver Morten Hultberg Buchgreitz. Han blev i efteråret forfremmet til koncerndirektør for Energy Markets og får nu et større ansvarsområde i den samlede division. Customers & Markets vil have ca. 1600 medarbejdere og stå for mere end halvdelen af DONG Energy's samlede omsætning.

Det nye forretningsområde er DONGs svar på alvorlige problemer med det europæiske gasmarked. Alene sidste år hensatte og nedskrev DONG mere end fem mia. kroner på sine gasaktiviteter - både investeringer i gasfyrede kraftværker og langsigtede gaskontrakter.

Målet er, at de såkaldte midtstrøms-gasaktiviteter igen skal skabe overskud ved udgangen af 2014.

To dyre problembørn er DONGs gasfyrede kraftværker i Storbritannien og Holland. Det fulde ansvar for de kraftværker bliver nu overført til kraftværksdivisionen Thermal Power. Tilbage står fire divisioner: vækstområderne Exploration & Production og Wind Power - samt Customers & Markets og Thermal Power.

DONGs adm. direktør Henrik Poulsen giver den fyrede Lars Clausen et par pæne ord med på vej ud af døren:

- Jeg vil gerne sige Lars Clausen tak for en stor indsats i DONG Energy. Under hans ledelse er Sales & Distribution blevet stadigt mere kundefokuseret og har skabt gode resultater i et svært marked, bl.a. gennem effektivisering af den regulerede distributionsforretning, siger Henrik Poulsen.

Ændringen af organisationen gennemføres med virkning fra 1. maj 2013, og DONG Energy vil i forbindelse med halvårsregnskabet for 2013 rapportere efter den nye koncernstruktur.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip