Dong opfører tysk havvindmøllepark med 56 megamøller

Skrevet af admin

24/06/2016

Dagens topnyheder

Dong Energy skal opføre den tyske havmøllepark Borkum Riffgrund 2 ud for den tyske vestkyst. Det meddeler energiselskabet til fondsbørsen fredag.

Havmølleparken får en samlet eksportkapacitet på 450 MW og kommer til at bestå af 56 Vestas-vindmøller på 8 MW. Megamøllerne har en rotordiameter på 164 meter og er de største vindmøller i tysk farvand, oplyser Dong.

De kommer til at levere strøm svarende til cirka 460.000 tyske husstandes årlige elforbrug, lyder det.

Ifølge Trine Borum Bojsen, landechef for Dong Energy Wind Power Germany, er den kommende havmøllepark den fjerde, som Dong opfører i Tyskland.

- Når Borkum Riffgrund 2 står færdig, vil DONG Energy have installeret cirka 1,35 GW havvind i tysk farvand og vil til den tid levere strøm til 1,4 millioner husstande, siger hun i en pressemeddelelse.

Borkum Riffgrund 2 kommer til at ligge 54 km ud for kysten i Niedersachsen ved siden af Dongs Borkum Riffgrund 1.

Parken estimeres at være i fuld drift i første halvdel af 2019.

På nuværende tidspunkt ejer Dong hele projektet, men det er hensigten, at op mod halvdelen af parken på et senere tidspunkt skal frasælges.

Med den nye park vil Dong Energy nå op på en installeret havvindkapacitet på 6,7 GW og overgår dermed 2020-målet om 6,5 GW.

Dong Energy fik tilladelse til at opføre Borkum Riffgrund 2 tilbage i december 2011. Planerne om parken kræver dog en godkendelse med fra de tyske myndigheder, fordi møllerne er vokset siden dengang.

/ritzau/