Dong opfører verdens største havmøllepark

Skrevet af admin

28/10/2015

Dagens topnyheder

Dong Energy har onsdag truffet den endelige investeringsbeslutning om at opføre havmølleparken Walney Extension, der efter planen skal stå færdig i 2018 og til den tid vil være verdens største havmøllepark, oplyser Dong i en selskabsmeddelelse.

Parken kommer til at ligge cirka 19 kilometer fra den engelske vestkyst i det Irske Hav og bestå af 40 havmøller fra MHI Vestas Offshore Winds, der hver skal levere otte megawatt og 47 havmøller fra Siemens, der skal levere syv megawatt hver.

I alt vil havmølleparken i 2018, når hele parken er i drift, producere 660 megawatt.

Dermed overgår den London Array, som Dong idriftsatte i 2014 og som producerer 630 megawatt.

Den endelige investeringsbeslutning er blevet taget, efter at alle de nødvendige myndighedstilladelser er opnået, site-vurderingerne er gennemført, og størstedelen af leverings- og installationskontrakterne er blevet underskrevet, skriver Dong.

Møllerne på otte megawatt, der måler 220 meter i højden, er verdens største og har snurret rundt på det danske testcenter Østerild i Thy i omkring halvandet år.

En enkelt mølle kan ifølge testresultaterne levere strøm til 7500 normalhusstande dagligt, hvis det blæser.

Tager vinden for alvor fat om møllen kan den på fuld styrke producere el nok til 13.500 husholdninger - 192.000 kilowatt i timen - hvilket er sket en enkelt gang på testcentret.

Med opførslen af Walney Extension er Dong ifølge vicepræsident Samuel Leupold et stort skridt nærmere sin strategiske målsætning om at have en installeret kapacitet på 6,5 gigawatt i 2020.

- Walney Extension kommer til at levere grøn el til over 460.000 britiske husstande, og det glæder mig meget, at vi nu kan starte opførelsen af, hvad der bliver verdens største havmøllepark, når den står færdig, siger han i selskabsmeddelelsen.

/ritzau/