Dong sælger andel af verdens største havmøllepark

Skrevet af admin

31/01/2014

Dagens topnyheder

Dong sælger 50 procent af sin andel i havmølleparken London Array. Den samlede salgspris er omkring 644 millioner pund (omkring 5,8 milliarder kroner).

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det er den canadiske finansiel institution La Caisse, der har købt Dongs andel i havmølleparken, der har en samlet kapacitet på 630 MW.

Med salget opfylder Dong det femte og sidste punkt i den finansielle handlingsplan, der blev præsenteret i februar 2013 med henblik på at genskabe fundamentet for Dong Energy's fremtidige vækst.

- Reduktion af vores ejerandele i vindprojekter er en central del af vores forretningsmodel.

- Vores strategi er fortsat at indgå aftaler med industrielle og finansielle partnere til vores havmølleparker for at hjemtage en del af værdiskabelsen, siger Samuel Leupold, der er koncerndirektør i Dong Energy Wind Power.

Salget sker for at dele risikoen i porteføljen og for at fremskaffe kapital til nye investeringer i offshore vind.

- Vi er glade for at have indgået aftale med en så troværdig finansiel investor som La Caisse, og jeg er overbevist om, at La Caisse vil blive en værdifuld partner i dette prestigefyldte projekt, siger han.

Efter transaktionens gennemførelse vil Dong have en samlet ejerandel på 25 procent, svarende til i alt 157,5 MW.

Ved transaktionens gennemførelse vil La Caisse indtræde i det eksisterende konsortium med en ejerandel på 25 procent. Transaktionen forventes gennemført i første halvdel af 2014.

De øvrige partnere i konsortiet er Dong Energy (25 procent), E. ON (30 procent) og Masdar (20 procent).

London Array er verdens største havmøllepark og ligger cirka 20 kilometer fra kysten ved Kent og Essex på et 245 kvardratkilometer stort område.

Dong Energy forsætter som serviceleverandør i forhold til drift og vedligehold af London Array.

/ritzau/