Dong sælger ti procent af olie-produktionen

Dong Energy sælger sine andele i en række norske olie- og gasfelter til Faroe Petroleum Norge AS. Det drejer sig om felterne Trym, Oselvar, Tambar (inklusiv Tambar Øst) og Ula. Det oplyser Dong i en pressemeddelelse.

Salget indbringer Dong 470 millioner kroner, oplyser energiselskabet. De solgte felter står for ti procent af Dong Energys olieproduktion.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi har indgået en aftale med Faroe i forhold til disse fem aktiver, siger David Cook, der er vicepræsident i Dong Energy, i pressemeddelelsen.

- Transaktionen er et vigtigt skridt i retning af at optimere vores portefølje af olie- og gasaktiver med fokus på aktiver af høj kvalitet med lave omkostninger.

Overdragelsen er underlagt godkendelse af de norske myndigheder. Den forventes afsluttet mod slutningen af 2016.

I 2015 bidrog de fem felter ifølge Dong med op til cirka 12.000 tønder olieækvivalenter per dag af en samlet produktion i Dong Energy's olie- og gasforretning på cirka 112.000 per dag.

Dermed er det en tiendedel af olie- og gasproduktionen, som forlader Dong-forretningen.

Det danske energiselskabs hidtidige ejerandele i de forskellige felter lå på 55 procent i Oselvar, 50 procent i Trym, 45 procent i Tambar, 43,24 procenter i Tambar Øst og 20 procent i Ula.

Dong Energy er fortsat partner i de norske felter Ormen Lange, Alve, Marulk, Gyda ligesom virksomheden er operatør af Mjølner-fundet.

Faroe Petroleum er et selskab, der fokuserer på efterforskning, vurdering og produktionsmuligheder i Norge og Storbritannien. Selskabet blev starter på Færøerne, men det opererer i dag også i Storbritannien og Norge.

/ritzau/

Dagens Gossip