Dong stopper udviklingen af problemramt oliefelt

Dong stopper arbejdet med Hejre-feltet i Nordsøen, der tidligere har været et prestigeprojekt. Baggrunden er leverandørproblemer og økonomiske udfordringer.

Hejrefeltet har længe været plaget af problemer, og i Dongs regnskab for 2015 blev det sagt, at feltet er i en "svær situation".

Dongs olieforretning generelt og Hejre-feltet i særdeleshed har været hårdt ramt af olieprisens nedtur og forsinkelser i udviklingen. Det medførte nedskrivninger i olieforretningen på over 15 milliarder kroner i 2015.

Problemer med leverandøren af den boreplatform, der skulle udvikle oliefeltet, har gjort, at arbejdet nu er lagt ned.

- Dong Energy og Bayerngas har ikke længere tillid til, at leverandørkonsortiet formår at levere platformen og har konkluderet, at konsortiet væsentligt misligholder sine aftaleforhold.

- På denne baggrund har Dong Energy og Bayerngas i dag ophævet kontrakten med leverandørkonsortiet med øjeblikkelig virkning. Det betyder, at platformen ikke vil blive gjort færdig, og at Hejre-projektet i sin nuværende form vil blive lukket, skriver Dong.

Feltet er ikke helt lagt i graven, oplyser Dong dog i meddelelse.

- Dong Energy og Bayerngas vil nu sammen vurdere alternative måder at udvikleHejre-feltet på. Der kan derfor ikke på nuværende tidspunkt gives nogen dato for produktionen af den første olie fra Hejre-feltet, skriver Dong.

Feltet har været et flagskibsprojekt for Dong og er beskrevet som " den største udbygning af olie- og gasaktiviteterne i den danske Nordsø sektor i nyere tid".

Det var planen, at olien skulle begynde at strømme fra 2017. Det er nu udsat på ubestemt tid.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip