Dong tjener faktisk stadig penge på olien

Skrevet af admin

04/02/2016

Dagens topnyheder

Der er alvorlige oliepletter på det Dong-regnskab, der blev præsenteret torsdag.

En nedskrivning på olie- og gasaktiviteterne på 15 milliarder kroner gav alvorlige røde tal på bundlinjen, men faktisk tjener Dong Energy fortsat gode penge på sin olie- og gasdivision.

Den opnåede sin højeste driftsindtjening nogensinde i 2015, som ellers var præget af oliepriser på niveauer, der ikke er set lavere de seneste 10 år.

Administrerende direktør Henrik Poulsen forklarer, hvordan det kan lade sig gøre.

- Det kan det for det første, fordi vores produktion er forløbet godt, men for det andet har vi afdækket vores produktion på priser, der er væsentligt højere end de nuværende på spotmarkedet.

- Vi ligger gennemsnitligt og sælger olie til 80 dollar pr. tønde, og derfor er disse afdækningskontrakter også grunden til, at olie og gas fortsat bidrager med positivt cashflow, siger han.

Henrik Poulsen erkender dog, at afdækningskontrakterne har en begrænset levetid, og at det formentlig ikke er realistisk at opnå de samme priser, når de skal genforhandles.

- Alt andet lige vil det betydende faldende indtjening i vores olieforretning, og derfor har vi også allerede annonceret yderligere omkostningsreduktioner, så vi tilpasser os.

- Vi kan ikke sidde og vente og håbe på, at det bliver bedre. vi skal sikre, at vi også kan tjene penge ved det nuværende prisniveau, siger han.

Olie- og gasdivisionen er foruden de lave oliepriser også ramt af problemer med det såkaldte Hejre-felt, hvor leverandørerne gentagne gange har overskredet de aftale frister for, hvornår produktionen kan sættes i gang.

Seneste melding er, at det formentlig heller ikke sker i 2017.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at bevæge forretningen i den rigtige retning, siger Henrik Poulsen om feltet i Nordsøen.

/ritzau/