Dongs kapitaljagt skades af olieskat

Det var egentlig planen, at Dong Energy skulle sælge andele i deres mest værdifulde oliefelt Hejre-feltet. Op til fem milliarder kr. kunne et frasalg indbringe. Men efter statens skatteindgreb i februar har det bremset processen. Det skriver Børsen.

Et salg af en andel af oliefeltet var ellers godt i gang, og flere stod klar til at byde.

»Der var en lang række, der var interesserede. Der var nogle, der var i datarum. Men processen blev forstyrret. For midt i processen meldte man ud, at man ville ændre skattereglerne for Nordsøen. Det betød, at alle selskaber, der kunne være interesseret, nu ikke kunne regne det hjem at investere i Hejre. Efterfølgende trak alle sig,« siger direktør for det tyske olieselskab Bayerngas, Arne Westeng, der er Dongs partner på Hejre-oliefeltet, til Børsen.

Ifølge ham var planen at sælge op til 40 pct. af Hejre-feltet. Bayerngas ønsker stadig, at der sker et salg. Og ifølge Børsens oplysninger er de klar, hvis Dong tilbyder at købe tyskerne ud af det værdifulde oliefelt.

Konsekvenserne af statens skatteindgreb stopper ikke her. Dong-analytiker i Jyske Bank, Jens Thomsen, mener, at det kan få indflydelse på Dong Energys fremtidige kapitaljagt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip