Dongs starter livet som børsselskab med stigning

Dong Energy har fået en flyvende start på sit nye liv som børsnoteret selskab. Det sker med en pæn stigning til aktierne på selskabets første handelsdag.

Aktierne blev solgt til investorer til 235 kroner per aktie. Efter fem minutters handel på børsen koster en aktie i Dong Energy 258 kroner. Det betyder en stigning til dem, der sikrede sig aktier i selskabet, på 9,8 procent.

Allerede før børsens åbning vurderede analytiker hos Sydbank Morten Imsgard, at aktierne ville stige.

- Det er drevet af, at det trods alt er et lille udbud, og at der er relativt mange institutionelle investorer, der skal have Dong- aktier i deres porteføljer, uagtet om de synes godt om selskabets forretningsmodeller eller ej, sagde han.

Med stigningen er Dong Energys markedsværdi steget med små ti milliarder kroner til 108 milliarder kroner.

Dermed har administrerende direktør Henrik Poulsen fået endnu mere at glæde sig over. Før markedets åbning, da resultatet af udbuddet af aktier lå klar, udtrykte direktøren tilfredshed.

- Jeg er glad for den positive feedback, vi har fået fra investorer rundt om i verden, og den tillid, de har vist os ved at blive aktionærer i Dong Energy.

- Vi vil arbejde hårdt for at indfri deres forventninger i vores fortsatte indsats som førende inden for omstillingen til et mere bæredygtigt energisystem, skrev administrerende direktør Henrik Poulsen i meddelelsen.

Samlet er der solgt 17,4 procent af Dong Energy til nye investorer. Det efterlader den danske stat med 50,4 procent, investeringsbanken Goldman Sachs med 14,7 procent og energiselskabet SEAS-NVE med 9,6 procent.

Af de udbudte aktier har private investorer fået ti procent, mens institutionelle investorer har fået 90 procent.

Salget betyder, at Dong Energy havde fået samlet 36.00 nye aktionærer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip