Doping-kontrollanter kunne ikke finde Vuelta-vinder

Da det spanske antidoping agentur AEA mandag morgen mødte op for at bede den 41-årige Vuelta-vinder Chris Horner om en doping-test, var Vuelta-vinderen ifølge den spanske sportsavis AS væk. AEA var sendt ud for at få en blodprøve fra Horner på opfordring af de amerikanske antidoping-myndigheder USADA.

LÆS OGSÅ: Er Horner Ren? Vueltaens olding vækker opsigt

Der er tilsyneladende tale om et brud på whereabouts-reglerne, medmindre Horner da ligefrem er stukket af fra doping-kontrollanterne.

Horner var ikke på det hotelværelse på Hotel Princesa i Alcorcon, en forstad til Madrid, hvor han ellers skulle have været. Han var heller ikke på et andet hotel, hvor man mente, at han kunne være. Hans amerikanske Radioshack-hold kender tilsyneladende heller ikke Vuelta-vinderens opholdssted.

LÆS OGSÅ: Horner fuldender mageløs sejr i Vueltaen

Under det store spanske etapeløb er det UCI, der har haft ansvaret for dopingkontrollen af rytterne, og der har man udelukkende tjekket prøverne for forbudte stoffer. USADA ville bruge blodprøven til at sammenligne Vuelta-vinderens nuværende værdier med tallene i hans biologiske pas.

LÆS OGSÅ: Holdkammerater mobber: Horner hyldet af gamle koner

Ifølge reglerne kan man have tre missede kontroller, inden det får konsekvenser. Det vides ikke, om Vuelta-vinderen i forvejen har misset andre kontroller, men flere eksperter har undervejs i løbet stillet spørgsmålstegn ved den 41-årige amerikaners præstationer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip