Doping-tysker får frataget sine resultater

Tyskeren Evy Sachenbacher-Stehle har ikke fået noget ud af sin OL-deltagelse i Sotji. Sådan må hun konkludere efter, at hun sent fredag blev frataget alle sine resultater ved OL.

Det gælder således hendes fjerdeplads på kvinders 12,5 kilometer samlet start og Tysklands fjerdeplads i kvindernes stafet.

IOC's beslutning om at slette tyskerens resultater kommer på baggrund af en positiv dopingprøve for stoffet metylhexanamin, som findes i kosttilskud. Der er dog opstået tvivl om, hvorvidt hun kan have fået det gennem et bestemt kosttilskud eller en te, hun har drukket.

Politiet har ransaget hendes hjem i det sydlige Tyskland og beslaglagt en række forskellige kosttilskud - et af dem skulle øjensynligt indeholde det forbudte stof.

Den 33-årige Evy Sachenbacher-Stehle benægter at have dopet sig med vilje, men mener, at det må komme af det kosttilskud, hun har fået fra sin mentaltræner.

- Jeg gennemgår lige nu det værste mareridt, man kan forestille sig, for jeg kan ikke forklare, hvordan jeg kan blive testet positiv, sagde hun fredag i en pressemeddelelse.

Evy Sachenbacher-Stehle har i øvrigt en forhistorie fra OL i Torino i 2006, hvor hun var blandt 12 atleter, som blev suspenderet i fem dage på grund af for højt hæmoglobin-niveau.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip