Dopingbekæmpere frikender Horner

Chris Horner var mandag som sunket i jorden, da de spanske antidopingmyndigheder ville aflægge rytterens hotel et besøg. Historien om en mulig dopingsag bredte sig i medierne som en steppebrand. Men det afvises nu af det amerikanske antidoping-agentur, USADA. Den 41-årige Vuelta-vinder har handlet i overensstemmelse med alle regler.

Det oplyser agtenturet i en pressemeddelelse ifølge Cyclingnews.

- Vi kan bekræfte, at vi i samarbejde med Agencia Española de Protección de la Salud en el Deporte (AEA) planlagde en out-of-competition test på Mr. Horner. Mr. Horner havde på fuldt reglementeret vis opdateret sine whereabouts, før kontrollanten ankom, og hans informationer blev modtaget og registreret i USA, men ikke af kontrollanten lokalt i Spanien, før han ankom til hotellet”, skriver USADA i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Doping-kontrollanter kunne ikke finde Vuelta-vinder

Dermed slipper Chris Horner for videre tiltale.

Det var den spanske sportsavis AS, der bragte historien. USADA afviser, at avisen skulle have fået sine oplysninger fra officiel side.

- Der er således ikke tale om en udeblivelse fra en test, og ingen af de to antidoping-organisationer (USADA og AEA red.) har forsynet medierne med informationer vedrørende den foreliggende situation, står der i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Er Horner Ren? Vueltaens olding vækker opsigt

Chris Horners hold, Team Radioshack, offentliggjorde senere mandag en kopi af rytterens whereaboutsændring i ADAMS-systemet. Og selvom USADA forsikrer, at det ikke er tilfældet, så beskylder holdet nu den spanske antidopingorganisation for at have videregivet informationerne til pressen.

- Vi fastholder, at den kommunikation, der er foregået mellem det spanske antidopingagentur og medierne er en overtrædelse af Chris Horners ret til privatliv. Navnlig set i lyset af at fejlen udelukkende kan tilskrives testorganisationen, oplyser Team Radioshack.

Holdet overvejer et sagsanlæg mod AEA.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip