Dopingbeskyldninger rammer London Marathon

Et af verdens største maratonløb - London Marathon - bliver nu udsat for dopingbeskyldninger af den britiske avis Sunday Times.

Avisen skriver, at syv ud af de seneste 12 vindere af maratonløbet har haft mistænkelige blodværdier, der kan antyde brug af doping.

Beskyldningerne kommer i kølvandet på det lækkede materiale, som for nylig viste, at flere hundrede af mere end 12.000 tester af atleter i perioden fra 2001 til 2012 havde mistænkeligt høje blodværdier.

Disse oplysninger blev for en uge siden bragt frem af den tyske tv-station ARD og Sunday Times.

Sunday Times skriver også, at 32 vindere i de store maratonløb i London, Boston, Chicago, New York, Berlin og Tokyo er genstand for nærmere undersøgelser nu.

De foreløbige resultater af de dopingtester, der er afleveret hos vinderne kan tyde på, at der er brugt bloddoping.

Avisen offentliggør ingen navne eller datoer i forbindelse med, hvad der skulle være dukket op i de tidligere testresultater.

Direktøren for London Marathon Nick Bitel siger i en udtalelse søndag, at man er "meget bekymret" over beskyldningerne, og at London Marathon har en "nultolerance" omkring brug af doping.

- Vi går ud fra, at der er folk i vores sport, som snyder, og alle har en rolle at spille for at beskytte dem, der ikke snyder.

- Vi fortætter med at være på forkant med antidopingforanstaltninger. Vi er fast besluttet på at gøre maratonløb til et sted fri for doping, men vi kan ikke gøre det alene, og vi er stærkt afhængige af IAAF (Det Internationale Atletikforbund, red.), siger Nick Bitel ifølge AFP.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip