Dopingrapport om dansk cykelsport er klar

Den længe ventede dopingrapport om dansk cykelport er klar til at blive præsenteret.

Således oplyser Anti Doping Danmark (ADD) i en pressemeddelelse sent søndag aften, at man indkalder til et pressemøde om dopingrapporten "Rapport om doping i dansk cykelsport 1998-2015".

Rapporten har været længe undervejs. Efter at Michael Rasmussen i januar 2013 tilstod, at han havde dopet sig i store del af sin karriere, indledte Anti Doping Danmark arbejdet med at kortlægge danske rytteres brug af doping.

Der er siden da afhørt en lang række tidligere og nuværende cykelryttere i forbindelse med rapporten.

I rapporten indgår også vidneudsagn og beviser fra andre landes antidopingorganisationer, og derfor har det været et omfattende arbejde at koordinere afhøringerne og krydstjekke de forskellige forklaringer.

Flere har stillet spørgsmålstegn ved, om det overhovedet nytter noget at grave i fortiden, når mange af hovedpersonerne ikke længere er aktive, og der i øvrigt er forældelsesfrist på otte år.

Men ADD har fastholdt, at man ikke kun har arbejdet med rapporten for at kunne straffe dopingsyndere, men også for at blive klogere på, hvordan dopingen er blevet anvendt og distribueret.

Pressemødet vil finde sted tirsdag den 23. juni i Idrættens Hus i Brøndby, og her vil repræsentanter fra ADD og Dansk Idræts-Forbund gennemgå indholdet i rapporten og stille sig til rådighed for medierne.

/ritzau/

Dagens Gossip