Dopingsnyd får maratonstjerne til at kræve erstatning

Skrevet af admin

13/01/2016

Dagens topnyheder

Maratonstjernen Edna Kiplagat kræver syv millioner kroner i erstatning, efter at to af hendes værste konkurrenter er blevet dømt for doping.

Den 36-årige kenyanske langdistanceløber er to gange i karrieren gået glip af en præmiebonus på 500.000 dollar svarende til 3,5 millioner kroner i forbindelse med den prestigefulde World Marathon Majors-serie.

Den store pengebonus gives til den løber, der klarer sig bedst i maratonløbene i New York, London, Chicago, Boston, Tokyo og Berlin.

I 2010/11 blev Kiplagat toer efter russiske Liliya Shobukhova, og i 2013/14 blev kenyaneren kun overgået af landsmanden Rita Jeptoo. Både Shobukhova og Jeptoo er senere blevet dømt for brug af doping.

- Mit talent går til spilde. Jeg har mistet min motivation.

- Shobukhova og Jeptoo er nu suspenderet, men jeg har ikke fået de penge, jeg burde have, siger Edna Kiplagat.

En rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) afslørede sidste år omfattende og systematisk doping blandt russiske atleter. Torsdag kan der komme nye afsløringer, når Wada fremlægger en ny rapport.

Den nye rapport kan muligvis berøre kenyansk atletik, der kæmper med store problemer, da mere end 40 kenyanske løbere de senere år er afsløret som dopingsnydere.

Edna Kiplagat har to gange i karrieren vundet VM i maraton. Det er også blevet til sejre ved maratonløbene i New York og London.

I 2016 er hendes hovedfokus på OL i Rio de Janeiro, hvilket betyder, at hun ikke deltager i World Marathon Majors-serien.

- Mit vigtigste maratonløb er i april, hvor jeg skal kvalificere mig til OL. OL er mit store mål, siger hun.

/ritzau/Reuters