Dopingspøgelset tvinger spansk profil ud af sit hold

29-årige Luis Léon Sanchez er nu blandt de mange store cykelryttere, der skal skrive arbejdsløs ud for beskæftigelse. Spanierens hollandske arbejdsgiver Team Belkin offentliggjorde onsdag, at holdet har betalt Luis Léon Sanchez for at opløse kontrakten to år før udløb.

- Hans navn optræder i for mange sager, sagde holdets talsmand til den hollandske avis De Telegraaf.

Avisen beretter, at Team Belkin allerede i maj måned præsenterede tilbuddet om at opløse kontrakten, der angiveligt var omkring 18 millioner kroner værd. Team Belkin valgte dog allerede i februar i år at holde Luis Léon Sanchez ude af cykelløb, fordi hans navn optrådte i forbindelse med dopinglægen Eufemiano Fuentes. Det passede ikke godt sammen med holdets forsøg på at slippe fri af den dopingskygge, som holdet befandt sig i med det tidligere navn Rabobank. Men efter en intern undersøgelse fandt man ikke beviser og belæg for at afskedige Sanchez.

Luis Léon Sanchez var i USADA-rapporten fra 2012 også sat i forbindelse med den italienske dopinglæge Michele Ferrari tilbage i 2007, da Sanchez kørte for Caisse d'Epargne.

Sanchez erkendte, at han havde arbejdet med Dr. Michele Ferrari som træner, men han afviste klart, at samarbejdet havde involveret brug af ulovlige metoder.

Men det var langt fra eneste gang, Luis Léon Sanchez' navn dukkede op i dopingundersøgelser. I 2011 var han del af den spanske Operacion Galgo, hvor han var sat i forbindelse med den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes.

Den nye arbejdsgiver Rabobank valgte dengang at tro på spanierens uskyld, da intet blev bevist. Men i 2013 dukkede forbindelsen til Fuentes igen op, da hollandske NRC Handelsblad hævdede, at Luis Léon Sanchez var kunde hos Fuentes under dæknavnet 'Huerto: Client no. 26'.

Dagens Gossip