Dopingsynder erklæret hjernedød

Det er med andre ord et spørgsmål om tid, inden de nærmeste pårørende vælger at slukke for kontakten, der holder Gaumonts krop igang.

Den 40-årige eks-rytter blev indlagt den 25. april på hospitalet i den nordfranske by Arras. Han er kendt som rytteren, der med sine tilståelser af et altomfattende doping-program blottede den medicinske råddenskab, der trivedes på det franske Cofidis-mandskab

Gaumont vandt semi-klassikeren Gent-Wevelgem i 1997. Fem år forinden var han en del af det franske hold, der vandt OL-bronze i holdforfølgelsesløb i Barcelona.

I 1996 og igen i 1998 testede han positiv for det muskelopbyggende stof nandrolon, og i 1999 blev han taget for amfetamin.

Han tilstod i 2004 et særdeles omfattende brug af doping, hvor han også rettede pilen mod sine holdkammerater på Cofidis, der på det tidspunkt bl.a. omfattede David Millar, som siden også blev afsløret.

Gaumont indrømmede både at have brugt epo, væksthormon, den såkaldte 'pot belge', en doping-cocktail beståede af kokain, heroin, amfetamin og kaffein. Han skrev siden en bog med den sigende titel 'Dopingens fange'. Han mente dengang, at omkring 95 procent af rytterne i det professionelle felt brugte doping for fremme deres præstationer.

Gaumont stoppede karrieren samme år og brugte en del af sine indtjente penge fra cykelkarrieren til at åbne en bar.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip