Dorte hyldes på Facebook: Kommer med opråb til negative danskere

I sidste uge ringede Dorte Rasmussen fra Odense til vagtlægen, da hun døjede med smerter i forbindelse med en blærebetændelse.

Én time efter opringningen kunne den fynske kvinde forlade vagtlægens konsultation med en recept på piller mod sygdommen, da hele processen med lægebesøget gik som smurt og velfærdssystemet viste sig fra sin velfungerende side.

Den positive oplevelse har Dorte Rasmussen nu delt på Facebook.

I opslaget - der kan læses under artiklen - opfordrer hun folk til at se mere positivt på det ofte så udskældte velfærdssystem.

- Vi har et fantastisk land, men det er så nemt at fyre en negativ kommentar af på Facebook, siger Dorte Rasmussen til Dagens.dk og forklarer, at man selvfølgelig skal have lov til at brokke sig, hvis man ikke bliver behandlet fornuftigt i sundhedsvæsenet.

Læs også: Han overhører en gruppe teenagere gøre grin med en ældre herre - tager sagen i egen hånd

Dorte Rasmussen, der til dagligt underviser på Svendborg Erhvervsskole, ser gerne, at vi danskere bliver bedre til at lægge negativiteten på hylden, og i den populære opsang på Facebook stiller hun blandt andet følgende spørgsmål:

'Skulle vi egentlig ikke være lidt glade for det lækre land vi bor i, og bare en anelse lykkelige over det velfærdssamfund, vi som folk har opbygget sammen?'

Opfordringen er blevet vel modtaget på Facebook, hvor over 7.000 danskere synes godt om beskeden fra fynboen, der er træt af de mange negative historier på nettet og i medierne.

- Det er kun de negative oplevelser, der bliver delt på Facebook, og det bliver bare for meget for mig, forklarer Dorte Rasmussen.

Hun opfordrer derfor nu folk til at dele deres helt almindelige og positive hverdagshistorier på det sociale medie.

- Vi har behov for en mentalitetsændring. Vi danskere er så pessimistiske og forventer oftest det værste, siger Dorte Rasmussen.

Læs hendes opslag her:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

I dag kl 21.03 ringede jeg til vagtlægen. Ville egentlig bare gerne have en recept på nogle piller mod blærebetændelse....

Posted by Dorte Rasmussen on 6. august 2015

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip