Dortmund-comeback sikrer vigtige point i topstrid

02/04/2016

Borussia Dortmund var tvunget til at vinde hjemme lørdag aften, hvis man skulle holde trit med Bayern München i Bundesligaen.

Det holdt hårdt, men otte minutter før tid, dukkede indskiftede Adrián Ramos op og sikrede en 3-2-sejr over Werder Bremen på Signal Iduna Park efter en hektisk afslutning.

Sejren bragte Dortmund op på 67 point på andenpladsen i ligaen, som toppes af Bayern München med 72 point. Dermed har Dortmund mere end et enkelt ben i næste sæsons Champions League.

Werder Bremen ligger stadig i den tunge ende på 14.-pladsen med 28 point.

Danske Jannik Vestergaard var vanen tro med fra start for Werder Bremen, og danskeren dirigerede et stort løbearbejde i gæsternes defensiv.

Det massive forsvarsfokus gjorde, at hjemmeholdet holdt Dortmund fra at score i første halvleg, selv om blandt andre både Pierre-Emerick Aubameyang og Gonzalo Castro forsøgte sig, men uden udbytte.

Efter pausen skulle Dortmund forsøge at åbne Werder Bremens defensiv i jagten på at holde trit med Bayern München, og det udviklede sig til en dramatisk slagudveksling.

Efter 53 minutter viste Aubameyang klassen. Efter et groft frispark mod Marco Reus, lod dommeren spillet fortsætte. Henrikh Mkhitaryan opsnappede bolden, og den hurtige omstilling skabte rum i Werders forsvar.

Aubameyang modtog bolden i den splittede defensiv og strøg af sted mod målet, og Jannik Vestergaards glidende tackling kunne intet stille op, da Dortmund-angriberen perfekt løftede boden over Roman Burki i Werder-målet til 1-0.

Det var Aubameyangs 23 sæsontræffer, og Dortmund dominerede mere og mere, men stik imod spil og chancer hamrede Alejandro Galvez bolden ind i Dortmunds forsvar, hvor den blev snittet af hjemmeholdets Castro til 1-1 med 20 minutter igen.

Seks minutter senere spolerede gæsternes Zlatko Junuzovic så idyllen i Dortmund, da han øgede til en højst overraskende Werder-føring på 2-1.

Herefter gik det stærkt for Dortmund, og tre minutter senere sendte splittede Castro Werders defensiv med en dyb stikning. Bolden endte hos indskiftede Shinji Kagawa, der udlignede, inden Ramos fem minutter senere headede sejren hjem efter et hjørnespark.