Dortmund henter pligtsejr uden at imponere

20/03/2016

Borussia Dortmund havde svært ved at komme op i omdrejninger søndag i Bundesligaen.

Det lykkedes dog at få skruet op for tempoet efter pausen, og med to scoringer i de sidste 45 minutter sikrede Dortmund sig en 3-1-sejr ude over Augsburg.

Dermed holder Dortmund snor i Bayern Münchens forspring på førstepladsen, efter at sydtyskerne lørdag måtte slide sig til tre point og en 1-0-sejr FC Köln.

Bayern topper Bundesligaen med 69 point, og Dortmunds sejr søndag betyder, at klubben følger efter på andenpladsen med 64 point.

Det er hele 20 point mere end Schalke 04 på fjerdepladsen, og dermed er Dortmund meget tæt på direkte kvalifikation til Champions League i næste sæson.

Gæsterne kom ellers godt i gang, og efter 16 minutter endte bolden efter et mønsterangreb hos Aldred Finnbogason, som sikkert bragte Augsburg foran 1-0.

Hjemmeholdet havde svært ved at komme op i gear og skulle helt hen til sidste minut af første halvleg, før Henrikh Mkhitaryan udlignede til 1-1.

Efter pausen lignede det længe en kamp, hvor Dortmund risikerede at sætte point til, men med 20 minutter igen fik Adrián Ramos lagt bolden til rette for indskiftede Gonzalo Castro, som sikkert bragte hjemmeholdet foran.

Fem minutter efter var det så Adrián Ramos, der lukkede kampen med sin scoring til 3-1.

Tidligere søndag vandt Bayer Leverkusen 2-0 ude over Stuttgart, hvilket betyder, at Leverkusen indtager sjettepladsen med 42 point.