Dortmund henter storsejr trods brændt straffespark

13/12/2015

Borussia Dortmund fortsætter med at holde en smule snor i Bayern München i toppen af Bundesligaen i fodbold.

Søndag vandt ligaens nummer to med 4-1 hjemme over Eintracht Frankfurt efter en kamp, der var særdeles underholdende.

Gæsterne chokstartede, da Alexander Meier efter syv minutter scorede til 1-0.

Så var det tid til et pres fra hjemmeholdet, og midt i første halvleg gav det bonus.

Pierre-Emerick Aubameyang blev sendt af sted i venstre side, og han lagde bolden perfekt ind til Henrikh Mkhitaryan, der blot skulle sende bolden ind i det tomme mål.

Kort før pausen måtte Dortmund-stjernen Marco Reus lade sig udskifte, hvilket lignede en svækkelse af hjemmeholdets offensiv.

Dortmund var alligevel tæt på at komme på 2-1 inden pausen, da Frankfurts Slobodan Medojevic begik et straffespark, som kostede ham et gult kort.

Da han havde et i forvejen, betød det marchordre.

Pierre-Emerick Aubameyang brændte dog det efterfølgende straffespark, da han sendte bolden forbi den tidligere Brøndby-keeper Lukas Hradeckys mål.

Angriberen fra Gabon tog dog revanche 12 minutter efter pausen, da han afsluttede et flot angreb med at score sit 18. ligamål i sæsonen.

Ilkay Gündogan lagde bolden frem til indskiftede Shinji Kagawa, der sendte den ind til Bundesliga-topscoreren, der kunne score let til 2-1.

Fem minutter senere gjorde Dortmund-anfører Mats Hummels stillingen til 3-1, da han udnyttede returbolden efter et skud fra Henrikh Mkhitaryan.

Indskiftede Adrian Ramos afsluttede målfesten få minutter før tid, da han i noget, der lignede offsideposition, sendte bolden forbi Lukas Hradecky.

Dortmund har med sejren 38 point for 16 kampe, fem point færre end Bayern München.

Eintracht Frankfurt er fjerdesidst med 14 point.