Dortmund indleder foråret med ny skuffelse

Borussia Dortmund er fortsat langt fra den form, der har bragt holdet op i den europæiske elite i de seneste tre sæsoner.

Hjemme på Signal Iduna Park fik Dortmund en skuffende start på forårssæsonen, da det kun blev 2-2 mod Augsburg.

Dermed er mestrene fra 2011 og 2012 hele 14 point efter Bayern München, der indledte foråret med en 2-0-sejr i Mönchengladbach fredag aften.

Det var sydkoreaneren Dong-Won Ji, der ødelagde det gode humør i Dortmund ved at heade 2-2-udligningen ind 18 minutter før tid.

Dermed fejrede han, at han i sidste uge skrev under på en kontrakt med netop Dortmund for den kommende sæson, men nu ved hans kommende hjemmepublikum da, hvad de kan forvente.

Dortmund lignede ellers vindere, da Nuri Sahin med et flot frispark bragte holdet foran med 2-1 i anden halvleg, men Jürgen Klopps mandskab har mistet noget af tidligere sæsoners stabilitet.

Og så gik alt altså galt på en dag, hvor en af holdets store profiler, Jakub Blaszczykowski, måtte udgå med noget, der kunne ligne en alvorlig knæskade.

I stedet for at jagte guldet handler det formentlig i første omgang om at stile efter andenpladsen, hvor Bayer Leverkusen i øjeblikket befinder sig.

En lille trøst for Dortmunds fans er, at Leverkusen startede foråret endnu dårligere ved at tabe 2-3 på udebane mod Freiburg.

Dermed har træner Sami Hyypiäs tropper kun fire points forspring på andenpladsen.

I bunden af ligaen hentede FC Nürnberg omsider sæsonens første sejr. Det gik ud over Hoffenheim, der med Jannik Vestergaard i forsvaret tabte hele 0-4 til bundholdet.

Også i Wolfsburg skete der bemærkelsesværdige ting i forårsåbningen. Hannover 96, der i efteråret tabte samtlige otte udekampe, vandt med 3-1 i lokalopgøret mod det storsatsende hjemmehold.

Leon Andreasen blev skiftet ind mod slutningen af kampen.

I Stuttgart tabte hjemmeholdet 1-2 til Mainz, men danskermødet mellem landsholdets midtbaneduo Niki Zimling og William Kvist blev aflyst, da ingen af de to var med i truppen til kampen.

/ritzau/

Dagens Gossip