Dortmund lægger pres på Leverkusen efter sejr

31/01/2014

Borussia Dortmund er nu kun et enkelt point efter Leverkusen på andenpladsen i Tysklands bedste fodboldrække.

Afstanden blev fredag aften formindsket, da Dortmund besejrede bundholdet Eintracht Braunschweig på udebane med 2-1 efter to mål af Gabon-angriberen Pierre-Emerick Aubameyang.

På trods af at Braunschweig indtager en kedelig sidsteplads i Bundesligaen, var sejren ikke helt problemfri for gæsterne.

I indledningen af kampen kom begge hold til løse chancer, men den sidste aflevering manglede for at gøre mulighederne større.

Efter 27 minutter havde Nuri Sahin et godt forsøg efter frispark, men han måtte se sin afslutning reddet i målhjørnet.

Dermed burde Braunschweig være advaret, men udeholdet kom alligevel i front blot få minutter efter.

Angriberen Robert Lewandowski spillede et-to på kanten af feltet, og alene med målmanden chippede han bolden hen til en fremstormende Pierre-Emerick Aubameyang, der let kunne heade bolden i det tomme mål.

Fem minutter før pausen troede Aubameyang, at han var blevet dobbelt målscorer, men han blev korrekt vinket for offside.

Ligesom i første halvleg var hjemmeholdet godt med efter pausen.

Braunschweig fik da også udlignet efter 53 minutters spil, da forsvareren Benjamin Kessel sparkede bolden i nettet efter et hjørnespark.

Dortmund satsede igen frem ad banen, og et kvarter efter kom gæsterne atter i front, da Aubameyang hamrede bolden fladt i mål fra venstre side af feltet.

Trods afslutninger på træværket i begge ender blev der ikke scoret yderligere i kampen.

Leverkusen har lørdag muligheden for igen at øge igen afstanden ned til Dortmund til fire point igen, hvis holdet på hjemmebane slår Stuttgart.

De tre øverste hold i Bundesligaen får en plads direkte i næste års Champions League-gruppespil.