Dortmund må holde jul på nedrykningsplads

20/12/2014

Tysklands næststørste fodboldklub Borussia Dortmund tabte ude med 1-2 til Werder Bremen i lørdagens bundesligakamp og må overvintre under nedrykningsstregen.

Det endda dagen efter, at den traditionsrige klub fyldte 105 år.

Dortmund havde bolden mest og pressede hårdt på for en udligning, men hjemmeholdet var farligere på sine kontraangreb og havde et skud på stolpen i kampens slutfase.

Davie Selke sørgede for en drømmestart for hjemmeholdet med sin scoring til 1-0 allerede efter tre minutter.

Dernæst stod der Dortmund på det meste af spillet, men holdet, der har pæn succes i Champions League, formåede ikke at score.

Det gjorde derimod Werder Bremens Fin Bartels et kvarter efter pausen på et kontraangreb, som Davie Selke også havde stor andel i.

Så førte hjemmeholdet med 2-0, selv om det var de gulklædte, der pressede.

Dortmund havde travlt, og reduceringen kom på hovedstød fra Mats Hummels. Han smed sig helt ned i knæhøjde og hovedstødte bolden i mål efter et hjørnespark 20 minutter før slutfløjt.

Jubelscener var der ikke tid til. Hummels havde ikke lyst til at overvintre under nedrykningsstregen i Bundesligaen.

Borussia Dortmund er blevet nummer to i Bundesligaen i de seneste to sæsoner, og klubben var i Champions League-finalen for halvandet år siden. Nu skal klubben kæmpe i nogle hårde måneder for at undgå nedrykning fra Bundesligaen.

Tysklands næststørste fodboldklub blev stiftet 19. december 1909 og kunne således fejre sin 105 års fødselsdag fredag, men efteråret 2014 har været skidt for klubben.

Borussia Dortmund er næstsidst i Bundesligaen med 15 point for 17 kampe. Klubben må endda holde jul på Bundesligaens sidsteplads, hvis Freiburg søndag vinder over Hannover 96.

Både Borussia Mönchengladbach og Bayer Leverkusen snublede i kampen om tredjepladsen bag Bayern München og Wolfsburg lørdag.

Borussia Mönchengladbach tabte ude med 1-2 til Augsburg. Gæsterne fik ellers en tidlig julegave, da Augsburgs Jan-Ingwer Callsen-Bracker havde hånd på bolden i straffesparksfeltet og således begik straffespark. Max Kruse scorede fra straffesparkspletten.

Markus Feulner og Raul Bobadilla scorede et mål i hver halvleg for Augsburg, som nu er nummer seks i Bundesligaen.

Bayer Leverkusen måtte nøjes med 1-1 hjemme mod Eintracht Frankfurt. Alexander Meier havde bragt gæsterne foran efter godt og vel en halv time. Karim Bellarabi udlignede for Leverkusen syv minutter før tid.

Leverkusen er nummer tre i Bundesligaen, lige over Borussia Mönchengladbach.

Kampene mellem Schalke 04 og Hamburger SV og Stuttgart-Paderborn endte begge 0-0 lørdag.

Bundesligaen bliver genoptaget i den sidste weekend af januar.