Dortmund og Liverpool deler i underholdende gensynskamp

08/04/2016

Underholdningen levede op til forventningerne, da Borussia Dortmund og Liverpool torsdag tørnede sammen i det første af to af opgør i kvartfinalen i Europa League.

Mødet mellem Jürgen Klopps tidligere og nuværende klub på Signal Iduna Park blev en afvekslende forestilling med mange chancer i begge ender.

Slutresultatet 1-1 giver som sådan løfter om endnu mere, da Dortmund nu er tvunget til at score i returopgøret, og som sådan må byde Liverpool op til endnu en voldsom svingom.

Liverpool kom foran ved Divock Origi, som Jürgen Klopp havde foretrukket på bekostning af Daniel Sturridge. I anden halvleg udlignede Dortmund-forsvareren Mats Hummels.

Dortmund har tidligere i turneringen slået Premier Leagues mesterskabsbejlere fra Tottenham ud med sammenlagt 5-1 og havde vundet 14 ud af de seneste 16 kampe.

De skræmmende gode Dortmund-takter fortsatte fra kampens start mod Liverpool, hvor Thomas Tuchels tropper dirigeret af Julian Weigl og Henrikh Mkhitaryan var mindst et par procenter bedre over hele linjen til at spille "Klopp"-fodbold, end Liverpool var.

Som sådan var det mod chancernes fordeling, at Divock Origi efter 36 minutter rev sig fra på kanten af feltet og bugserede bolden via Lukasz Piszczek og ind bag målmand Weidenfeller til engelsk føring.

I de absolut sidste sekunder af første halvleg havde samme Origi en friløber, som han brændte på Weidenfeller.

Derudover stod der Dortmund på de fleste farlige opspil, og Jürgen Klopp kunne takke sine midtstoppere Dejan Lovren og Mamadou Sakho for, at de ved flere lejligheder forhindrede en tysk scoring ved at få en afgørende støvle på i sidste øjeblik.

Straks ind i anden halvleg gik den imidlertid ikke længere, da Mats Hummels udnyttede Liverpools store svagheder på dødbolde, og den 192 centimeter høje stopper headede udligningen ind i duel med den tyve centimeter lavere Adam Lallana.

Liverpool reagerede noget overraskende ved at indlede et voldsomt pres på hjemmeholdet og tvang ved flere lejligheder målmand Weidenfeller til store redninger, før kampen igen tippede til Dortmunds overvægt.

Herfra blev det for Liverpool et spørgsmål om at redde 1-1 med hjem.

Det gjorde de klogt og solidt, og Dortmund formåede ikke at åbne det solide forsvar.

Returopgøret på Anfield spilles 14. april.

I aftenens øvrige kvartfinaleopgør sluttede som følger: Athletic Bilbao - Sevilla 1-2, Braga - Shakhtar Donetsk 1-2 og Villarreal - Sparta Prag 2-1.