Dortmund og Liverpool tørner sammen i EL-drømmekamp

Jürgen Klopps Liverpool skal op mod tyskerens tidligere klub Borussia Dortmund i den ene af kvartfinalerne i fodboldens Europa League.

Fredagens lodtrækning gav dermed en drømmeduel for den uvildige iagttager, mens det er mere tvivlsomt, om Liverpool-manageren ser frem til at møde sin tidligere arbejdsgiver, efter Dortmund i sikker stil sendte Christian Eriksens Tottenham ud af turneringen i ottendedelsfinalen.

Dortmund har hjemmebane i den første kamp og er som sådan værter, når de to klubbers ligesindede tilskuere skal dele lægter.

På Signal Iduna Park i Dortmund hersker den massive "Die gelbe wand" (den gule mur), mens "The Kop" dikterer slagsangene på Anfield i Liverpool.

Man kan købe Liverpool-halstørklæder foran stadion i Dortmund, og tyskerne har taget Liverpools kamphymne til sig. Også på Signal Iduna Park synger tilskuerne "You'll Never Walk Alone".

Dermed er der lagt op til kærlig forbrødring uden for banen.

Inde på græsset mødes to hold, som begge er opdraget i Jürgen Klopps "heavy metal"-fodbold, og som Dortmunds nuværende cheftræner, Thomas Tuchel, har bygget videre på.

De dobbeltforsvarende Europa League-vindere fra Sevilla med Michael Krohn-Dehli på holdet skal møde Athletic Bilbao med turneringens topscorer Aritz Aduriz i et rent spansk opgør. Det er første gang, at de to hold mødes i Europa.

De øvrige kvartfinaler lyder Braga-Shakhtar Donetsk og Villarreal-Sparta Prag.

Første kvartfinale spilles 7. april med returopgør 14. april.

/ritzau/

Dagens Gossip