Dortmund overtager andenpladsen i Bundesligaen

Sidste weekends nederlag på 0-3 til bundholdet Hamburger SV var en alarmklokke for Borussia Dortmund.

Efter en sejr på 4-2 over Zenit St. Petersborg i Champions League tirsdag fortsatte sidste års Champions League-finalister med en hjemmesejr på 3-0 over FC Nürnberg i Bundesligaen lørdag.

Dermed har de gulklædte spillere altså fået vist, at de kan mere, end nederlaget til HSV viste.

Da Bayer Leverkusen samtidig tabte med 0-1 hjemme til Mainz, betyder det, at Dortmund er tilbage på andenpladsen i Bundesligaen, hvor Bayern München er suverænt førerhold.

Dortmund var flere klasser bedre end Nürnberg, men alligevel gik de to hold til pause uden scoringer. Tættest på var Nürnberg faktisk, da Tomás Pekhart sendte et drøn af et spark på stolpen efter en halv time.

Men Dortmund satte tempoet op i første halvlegs sidste 10 minutter, og det var som om, den fik en tand mere efter pausen. Derfor kom der en sprække i Nürnbergs defensiv seks minutter efter pausen.

Efter en dødboldsituation var det nærmest ligegyldigt, hvem der skubbede bolden det sidste stykke over stregen, men det blev Mats Hummels' pinkfarvede fodboldstøvle, som ramte bolden sidst.

Dortmund fortsatte presset, og efter 64 minutter kunne Robert Lewandowski score til 2-0 efter oplæg fra armenieren Henrikh Mkhitaryan, som selv lige havde misbrugt en stor chance.

Mkhitaryan øgede til 3-0 syv minutter før tid. Han lignede i det hele taget en spiller, som kan give Danmark masser af problemer, når EM-kvalifikationen begynder til efteråret.

Med Dortmunds sejr var det en bet for Bayer Leverkusen, at holdet tabte 0-1 hjemme til Mainz. Gæsternes Eric Maxim Choupo-Moting scorede kort før pausen.

Hverken Niki Zimling eller Bo Svensson var med for Mainz, som nu er nummer seks i Bundesligaen.

Leon Andreasen spillede til gengæld hele kampen for Hannover 96, som ude fik 1-1 mod Augsburg.

Hamburger SV kunne ikke fortsætte sit gode spil fra sidste weekends sejr over Dortmund. Holdet tabte det nordtyske brag ude mod Werder Bremen med 0-1.

Bundholdet Eintracht Braunschweig fik 1-1 og et enkelt point ud af hjemmekampen mod Borussia Mönchengladbach, men er stadig tre point under nedrykningsstregen.

Topholdet Bayern München spiller senere lørdag hjemme mod Schalke 04.

/ritzau/

Dagens Gossip