Dortmund overvinder chokstart mod Hjulmands Mainz

13/02/2015

Underholdning, intensitet og gode mål. Fredagens bundesligakamp havde det meste og fik Borussia Dortmund som vinder med 4-2 hjemme over Mainz, der har Kasper Hjulmand som træner.

Med sejren syntes Dortmund på vej ud af krisen, der har placeret klubben under nedrykningsstregen.

Sejren var den anden på stribe, og spillemæssigt - særligt offensivt - var Dortmund en fryd for øjet. Ikke mindst Marco Reus, der netop har forlænget sin kontrakt. Han scorede og lagde op til yderligere et mål.

Men Dortmund måtte igennem en rædselsstart på opgøret. Sjældent begynder en fodboldkamp så dramatisk, som det var tilfældet fredag. Mindre end et minut var spillet, da Mainz bragte sig i spidsen.

Dortmund-keeper Roman Weidenfeller bevægede sig på lidt af en skovtur, da han skulle afværge en fremlægning, og fra en spids vinkel og 30 meters afstand kunne Elkin Soto sende bolden i det tomme mål efter 53 sekunder.

Men med en anelse mere skarphed og held kunne Dortmund have været foran et par minutter senere.

Efter to minutter sparkede Marco Reus bolden på stolpen, og kort efter iscenesatte han angrebet, hvor Mainz-målmand Stefanos Kapinos måtte præstere en stor redning på Pierre-Emerick Aubameyangs skud.

Dortmund pressede i store dele af første halvleg, men Mainz sneg føringen med til pausen.

Efter denne kom hjemmeholdet ud med fornyet energi, og på 10 minutter var 0-1 vekslet til 2-1.

Først headede Neven Subotic udligningen ind efter et hjørnespark, og kort efter afsluttede Marco Reus et fremragende angreb ved at drible uden om målmanden og score til 2-1.

Så det lignede det et spørgsmål om sejrens størrelse for Dortmund, men ud af det blå kom Mainz tilbage to minutter senere, da Yunus Malli pludselig stod fri og kunne udligne.

Det rystede dog ikke Dortmund og slet ikke Marco Reus. Med en fremragende stikning med ydersiden fandt han Pierre-Emerick Aubameyang, der kunne score til 3-2 med 20 minutter tilbage.

Syv minutter senere cementerede Nuri Sahin til 4-2, da han fulgte op på en frisparksripost.

Med sejren kravler Dortmund over nedrykningsstregen og har 22 point ligesom Mainz.