Dortmund sætter Arsenals på plads

17/09/2014

Tyske Borussia Dortmund topper Champions Leagues gruppe D efter første spillerunde.

På hjemmebane vandt Dortmund dybt fortjent 2-0 over Arsenal.

Fra start til slut stod der Dortmund på næsten alt. Tyskerne kunne kun takke sin egen manglende skarphed for, at holdet ikke bragte sig foran de første 44 minutter.

Først brændte Pierre-Emerick Aubameyang et indlæg tæt under mål, og kort efter fulgte holdkammerat Henrik Mkhitaryan efter i afbrænderregnskabet, da han brændte en ripost lige uden for det lille felt.

Men i halvlegens sidste minut lykkedes det endelig for det tyske storhold at tage føringen.

Det italienske sommerindkøb Ciro Immobile afsluttede fornemt et langt løb med bolden, da han sparkede bolden modsat sin løberetning og udplacerede Arsenals polske målmand Wojciech Szczesny.

Arsenal spillede en skidt første halvleg, men englændernes pausesnak førte ikke den ønskede effekt med sig.

Allerede to minutter inde i anden halvleg fik Arsenal en kold dukkert, da Aubameyang tog revanche for sin afbrænder i første halvleg.

En bold blev lagt ind mellem Arsenals to centrale forsvarsspillere. Her dukkede Dortmunds hurtigløber op, og i en retningsbestemt tæmning rundede han Arsenals målmand og sendte Dortmund på 2-0.

Der blev ikke scoret yderligere i opgøret, men hjemmeholdet var tættest på. Aubameyang kanonerede bolden på overliggeren, men det lykkedes ikke for offensivspilleren at blive dobbeltmålscorer.

Lige som i første halvleg syndede armenske Mkhitaryan, da han lossede bolden over mål på en friløber.

Dermed sluttede kampen 2-0 på scoringer lige før og lige efter pausen.

I gruppens anden kamp fik belgiske Anderlecht 1-1 med hjem fra Istanbul, hvor de mødte Galatasaray. Hjemmeholdet udlignede kort før tid.