Dortmund slår Højbjerg og Bayern i Super Cup-finale

13/08/2014

Borussia Dortmund fik onsdag aften en perfekt optakt til den kommende sæson.

I den tyske Super Cup-finale sikrede holdet sig sæsonens første pokal med en sejr på 2-0 på hjemmebane over ærkerivalen Bayern München.

Dortmund var det klart bedste hold på dagen og afgjorde kampen med et mål i hver halvleg.

Midt i første halvleg bragte Henrik Mkhitaryan Dortmund foran 1-0, og havde det ikke været for Bayerns målmand Manuel Neuer kunne føringen have været større ved pausen.

I anden halvleg cementerede Pierre-Emerick Aubemeyang til 2-0 på et hovedstød.

Det skal med til historien, at Bayern ikke stillede med sit bedste hold, da mange VM-spillere har holdt længere ferie efter slutrunden i Brasilien.

Til gengæld fandt træner Josep Guardiola plads til den 19-årige Pierre-Emile Højbjerg, der fik et gult kort i første halvleg for at stoppe en Dortmund-kontra.

Efter en time lod han sig udskifte med matchvinderen fra VM-finalen, Mario Götze.

Heller ikke han kunne ændre kampens udvikling, og Dortmund sejrede overbevisende.

Det var andet år i træk, at Dortmund vandt den tyske Super Cup.