Dortmund udnytter Bayerns pointtab med sejr over Werder

31/10/2015

Fodboldklubben Borussia Dortmund hentede lørdag sæsonens ottende sejr i 11 kampe, og Ruhr-klubben halede dermed nogle point ind på suveræne Bayern München i toppen af Bundesligaen.

Dortmund sejrede 3-1 ude over Werder Bremen, der havde danske Jannik Vestergaard med i forsvaret i hele kampen.

Marco Reus bragte det gæstende mandskab foran efter ni minutter, men efter 32 minutter udlignede hjemmeholdets Anthony Ujah til 1-1.

Kort før pausen bragte Henrikh Mkhitaryan Dortmund foran igen, og 18 minutter før tid eliminerede Marco Reus spændingen med sin anden scoring til 3-1.

Dortmund har 26 point efter 11 kampe, hvilket i mange fodboldligaer ville være nok til at ligge i spidsen.

Sådan er det imidlertid ikke i Tyskland, hvor Bayern München har været helt suveræn de seneste sæsoner.

Fredag aften måtte de regerende mestre dog indkassere sæsonens første pointtab, da det blev 0-0 ude mod Eintracht Frankfurt.

Bayern topper alligevel Bundesligaen suverænt med 31 point.

Pierre-Emile Højbjerg fik de sidste 22 minutter på banen, da Schalke 04 satte til i subtoppen ved at spille 1-1 hjemme mod Ingolstadt.

Det gæstende oprykkerhold, der har gjort det rigtig godt på udebane i ligaen, kom foran fem minutter før pausen ved Tobias Levels.

13 minutter før tid lykkedes det for Leroy Sané at udligne for Schalke, der har 20 point.

Forsvarsspilleren Andreas Christensen var med i hele kampen, da Borussia Mönchengladbach med 4-1 ude over Hertha Berlin vandt for sjette kamp i træk i Bundesligaen.

Gladbach, der tabte de fem første kampe, har nu 18 point.

Frederik Sørensen blev skiftet ud efter en lille times spil, da FC Köln spillede 0-0 hjemme mod Hoffenheim.