Dortmunds formkrise fortsætter i Bundesligaen

Borussia Dortmund har ikke haft den bedste december måned, selv om holdet vandt sin Champions League-gruppe og er videre til forårets knockout-fase.

For i den hjemlige Bundesliga har udbyttet indtil videre været sløjt, og det blev ikke meget bedre med lørdagens 1-2-nederlag til Hertha Berlin hjemme på Signal Iduna Park.

Dermed er det kun blevet til et enkelt point i de tre seneste ligakampe for sidste års sølvvindere, der også har tabt de tre seneste hjemmekamp i Bundesligaen.

Det begyndte ellers helt efter planen for hjemmeholdet, der kom foran efter et kvarters spil ved Marco Reus.

Men gæsterne slog kontra med to mål inden pausen. Først serverede Sami Allagui bolden for Adrian Ramos, der udlignede, og siden var det Allaguis egen tur til at lave mål.

Det lykkedes ikke Dortmund at udligne, og dermed er der fortsat 12 point op til Bayern München, som nu har spillet en kamp mindre.

For Bayern, der i denne weekend spiller om verdensmesterskabet for klubhold, var der mere godt nyt fra den sidste runde inden jul, fordi Bayer Leverkusen også tabte.

Bundesligaens nummer to havde det svært mod Werder Bremen og tabte 0-1. Det var blot Bremens anden sejr i 11 kampe og den første siden 3. november.

Jannik Vestergaard og Hoffenheim tabte 0-1 til bundproppen Braunschweig, ligesom Leon Andreasen og Hannover 96 også tabte 1-2 til Freiburg.

Hverken Bo Svensson eller Niki Zimling kom på banen, da Mainz vandt 3-2 over Hamburger SV på udebane på et mål af Shinji Okazaki i overtiden.

/ritzau/

Dagens Gossip