Dortmunds mirakel giver næsten stensikker dansk CL-plads

Men der er altså andre end tyskerne, der kan juble over deres vanvids-comeback, og det er Danmark. Tyskerne bragte nemlig den kommende danske mester umådeligt tæt på en sikker plads i CL-gruppespillet.

Der tildeles nemlig en sikker plads i gruppespillet til de 12 bedste nationer på koefficient-listen. Danmark er lige i øjeblikket nr. 13. Vinderen af pokalen med de store ører, sikrer sig dog også en sikker plads, så hvis Champions League-vinderen selv kvalificerer sig i deres hjemlige liga, tildeles 13. pladsen på listen ligeledes en sikker plads i gruppespillet.

Derfor er den kommende danske mester afhængig af, at årets CL-vinder i forvejen er kvalificeret til CL via deres hjemlige liga. Og efter Malagas exit ser det nu ud som om, det bliver tilfældet.

Efter tirsdagens to opgør resterer der seks mandskaber i årets turnering. Real Madrid, Dortmund, PSG, Barcelona, Juventus og Bayern München. Som bekendt har Bayern München allerede sikret sig mesterskabet, og dermed en sikker CL-plads, Resten af holdene ligger også ganske komfortabelt til en sikker CL-plads. Mest usikre er Dortmund med 10 point ned til 4. pladsen og PSG med 11 point ned til 3.-pladsen i Frankrig.

Hvem der snupper mesterskabet herhjemme må tiden vise, men igen i år ligner det, at det er FCK og FCN, der må kæmpe om pladsen i CL-gruppespillet.

Dagens Gossip