Doubler skal sikre danske medaljer ved VM

Skrevet af admin

21/10/2013

Dagens topnyheder

Der blev ikke uddelt medaljer ved badmintonturneringen Denmark Open, der sluttede søndag. I stedet fik spillerne på podiet checks og blomster.

Men hvis Super Series Premier-turneringen i Odense havde været et VM, var det danske facit endt med en sølv- og to bronzemedaljer.

Danmark var som ventet stærkest i doublerækkerne, og det bliver også tilfældet ved VM næste år i Ballerup Super Arena.

- Der er ingen tvivl om, at vi lige nu står med de bedste medaljechancer i de tre doublerækker, siger Danmarks landstræner, Lars Uhre.

VM-bronzevinderne Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen tabte finalen i damedouble ved Denmark Open.

Og i mixeddouble kom sidstnævnte frem til semifinalen sammen med Joachim Fischer, som Christinna Pedersen vandt OL-bronze med sidste år.

Semifinalen blev også endestationen for OL- og VM-sølvvinderne i herredouble, Mathias Boe og Carsten Mogensen.

De tre par ligger alle i top-4 på verdensranglisten, og de har tegnet sig for Danmarks fire medaljer ved de to seneste store mesterskaber, OL i London sidste år og VM i Guangzhou i år.

- Verdensranglisten giver et meget godt billede af, hvor vi står, og det afspejler sig i seedningerne. Vi tænker ikke så meget over seedningerne, for der er så mange gode par i toppen.

- Men når festen slutter, og den fede dame har sunget, så er det tit de seedede, der står tilbage, og især til mesterskaberne, siger Lars Uhre.

Han håber at få flere danskere i spil til en mulig VM-medalje i august næste år.

Lige nu ser landstræneren kun verdensranglistens nummer fem i herresingle, Jan Ø. Jørgensen, som en mulig dansk outsider til en medalje.

/ritzau/